SAVASSÁG - LÚGOSSÁG

Sárgarépa - cékla - uborka

http://alkalive.hu/ph_megertese.html

A pH és az egészségre gyakorolt hatásai


Tűnődött-e valaha azon, hogy számos, társadalmunkat pusztító betegségnek akár ugyanaz is lehet az oka? Számos orvos, természetgyógyász és táplálkozásszakértő hiszi, hogy a magyarázat három szóból származik: Sav-lúg kiegyensúlyozotlanság.

A túlsavasodás, egy olyan állapot, ami veszélyessé válhat, és legyengítheti a test összes rendszerét, nagyon gyakori manapság. Lehetővé teszi a szervezetünknek, hogy elősegítse a betegségeket, ellentétben a pH-egyensúlyban levő szervezettel, mely normális testműködést biztosít, így a szervezetünk ellenáll a betegségeknek.
Egy egészséges test megfelelő lúgosító tartalékokat tart fenn szükséghelyzet esetére. Amikor a szervezetbe kerülő savat semlegesíteni kell, a lúgosító tartalékok kiürülnek, és legyengített formában hagyják el a testet. A sav-lúg kiegyensúlyozatlanság mint a betegségek alapvető oka, nem új fogalom. 1933-ban William Howard Hay new york-i doktor kiadott egy akkor úttörőnek számító könyvet, Az egészség új korszakát, melyben kijelenti, hogy az összes betegség „önmérgezésből” adódik a savfelhalmozódásnak köszönhetően.

Éppen annyira távolodunk el az egészségtől, amennyire a savképző ételek túl nagy mennyiségű bevitelével lehetővé tesszük a lúgok eltávozását. Talán meglepőnek tűnik, ha azt mondom, hogy minden betegség ugyanarról szól, nem számít, mik a megnyilvánulási formái, de tényleg így van.
William Howard Hay

Később, a nevezetes Lúgosíts vagy meghalsz című könyvében Dr. Theodore Baroody lényegében ugyanezt mondja:

A számtalan betegségnév igazából nem számít. Ami számít, az az, hogy mindegyikük ugyanabból az okból származik… túl sok savhulladék van a testben!
Theodore A. Baroody

A pH fogalma

A pH (power of hydrogen = a hidrogén ereje) egy oldat savasságának vagy lúgosságának mértékegysége. Egy 0-tól 14-ig terjedő skálán mérjük – az alacsonyabb érték savasabb, míg a magasabb érték lúgosabb (bázikusabb) oldatot jelöl. Amikor az oldat se nem savas, se nem lúgos, akkor pH értéke semleges, 7-es.

A víz teszi ki az emberi test legnagyobb részét, 70%-át. A testnek van egy bizonyos sav-lúg (sav-bázis) aránya, melyben egyensúlyban vannak a pozitív (savképző) és negatív (lúgképző) töltésű ionok. A test folyamatosan igyekszik kiegyensúlyozni a pH-t, és amikor ez az egyensúly veszélybe kerül, sok probléma adódhat. Fontos megértenünk, hogy nem a gyomorsavról vagy a gyomor pH-értékéről beszélünk; a testfolyadékok és szövetek pH-járól van szó, ami teljesen más téma.

Tesztelje a testének savasságát vagy lúgosságát pHion Diagnostic pH Test Strips-szel

Ajánlatos tesztelni a pH-szintjét, hogy megállapítsa, szüksége van-e azonnali beavatkozásra. A pH Stix használatával gyorsan és könnyen meghatározhatja a pH-értékét a saját otthonában. Ha a vizeletének pH-ja 6,0 és 6,5 között van reggel, illetve 6,5 és 7,0 között este, akkor a teste egészséges tartományban működik. Ha a nyálának pH értéke 6,5 és 7,5 között marad egész nap, akkor ugyancsak egészséges. A legjobb időpontok a pH-érték mérésére: egy órával étkezés előtt és két órával étkezés után. Tesztelje a pH-ját két nap egy héten.

A legtöbb ember, aki pH-kiegyensúlyozotlanságtól szenved, savas. Ez az állapot arra kényszeríti a testet, hogy kivonja az ásványokat – különösen a kalciumot, nátriumot, káliumot és magnéziumot – a létfontosságú szervekből és csontokból, hogy semlegesítse és biztonságosan eltávolítsa a savakat a testből. Ez az igénybevétel a testet nagyon megviselheti, és súlyosan, hosszú időre károsodhat az erős savasságnak köszönhetően. Ez egy olyan állapot, ami évekig észrevétlen maradhat.

Az enyhe savasság a következő problémákat okozhatja:

  • Szív- és érrendszeri károsodások, beleértve az érszűkületet és a vér oxigénszállító képességének csökkenését
  • Elhízás és cukorbetegség
  • Húgyhólyag- és vesebetegségek, beleértve a vesekövet is
  • Gyenge immunrendszer
  • A szabad gyökök romboló hatásának felgyorsulása, mely elősegítheti a rákos elváltozások kialakulását
  • Korai öregedés
  • Csontritkulás, gyengeség, törékeny csontok, csípőcsonttörés és csontkiszögellések kialakulása
  • Ízületi- és izomfájdalmak, izomláz-kialakulás
  • Alacsony energiaszint, krónikus fáradtság.

A vizelet pH-ja
A vizelet pH-tesztjének eredménye azt mutatja meg, mennyire jól képes a szervezet felszívni az ásványi anyagokat, különösen a kalciumot, magnéziumot, nátriumot és káliumot. Ezek képesek semlegesíteni a savakat, és így szabályozzák a savasság szintjét. Ha túl magas a savak aránya, a test nem lesz képes mindet kiválasztani. Vagy el kell őket tárolnia a szövetekben (ez önmérgezéshez vezet), vagy semlegesítenie kell – azaz ásványi anyagokat kölcsönözni a szervektől, csontoktól stb.

A nyál pH-ja
A nyálteszt eredményei az emésztőenzimek működését mutatják meg, különösen a máj és a gyomor működését. Megtudhatja, hogyan áramlanak át a szervezetén az enzimek, és azt is, hogy azok milyen hatással vannak a szervrendszerekre. Sok embernek a vizelete és a nyála egyaránt savas – ezt „dupla savasságnak” nevezik.

A helyes egyensúly megőrzése a kitűnő egészség érdekében
A test csak akkor képes helyesen felszívni az ásványi anyagokat és a tápanyagokat, ha kiegyensúlyozott a pH-ja. Következésképpen lehetséges, hogy valaki egészséges ételeket fogyaszt, mégsem hasznosítja őket. Ha nem azt az eredményt kapta a diétájától, amit várt, az okát a sav-lúg egyensúlyhiányban keresse.

Mi okozza a savasságot?
A túlsavasodás oka nagyon gyakori társadalmunkban a táplálkozásnak köszönhetően, mely túl nagy mértékben tartalmaz savtermelő állati eredetű ételeket, mint a hús, tojás és tejtermékek, és alacsony lúgtermelő ételekben, mint a friss zöldségek. Továbbá sok savasító feldolgozott ételt eszünk, mint a fehér liszt és a cukor, és savtermelő italokat iszunk, úgymint a kávé és az üdítőitalok. Túl sok gyógyszert használunk, melyek szintén savasítanak, illetve mesterséges édesítőszereket (Nutrasweet, aszpartám), melyek rendkívül savképzőek.
Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk annak érdekében, hogy helyreállítsuk az elsavasodott testet, az, hogy rendbe rakjuk az étrendünket és az életstílusunkat.

Fontos! Egy étel savasító vagy lúgosító hatásának semmi köze az ételnek magának a savasságához vagy lúgosságához. Például a citrom nagyon savas, az emésztés és a felszívódás utáni végterméke viszont erősen lúgképző a testben. Hasonlóképpen, ha megmérjük a hús pH-ját, azt tapasztaljuk, hogy lúgos, viszont emésztés után egy nagyon savas maradékot hagy a testben, így, mint majdnem az összes állati eredetű étel, a hús is erős savképző.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 11
Heti: 65
Havi: 146
Össz.: 25 310

Látogatottság növelés
Oldal: A hydrogén ereje
SAVASSÁG - LÚGOSSÁG - © 2008 - 2024 - savassag.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »